Är vedhandlarna krisens vinnare?

Det är väl ett väldigt talande exempel på att många ”passar på” att höja priset trots att deras kostnader naturligtvis inte alls har ökat i den nivån. Vedhandlarna är ett tydligt exempel eftersom deras råvara är ganska enkel och förädlingsprocessen också. Men vedhandlarna är uppenbarligen en av krisens stora vinnare!

Vi borde faktiskt debattera och ifrågasätta hur vi kan acceptera att många hushåll är hårt pressade och andra kan dra stora fördelar av krisen. Med krisen så menar jag de stora kostnadsökningar på till exempel olja och gas som följt av Rysslands krig mot Ukraina.

Det borde helt enkelt finnas en krisskatt! En krisskatt som beskattar övervinster mycket hårt och som staten kan använda för omfördelning, till exempel höjda barnbidrag.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *