Är skolan ett straff?

Skolan ska förstås vara till för barnen och en bra utveckling för alla barn. När Aftonbladets ledarsida häromdagen kommenterade ett förslag om kortare sommarlov så går det att få intrycket att skolan är något slags straff eller åtminstone en verksamhet som är mindre önskvärd. ”Centern vill stjäla barnens sommarlov” var underrubriken.

Jag är medveten om att vi just nu har en läge där populismen breder ut sig men jag förväntar mig mer av Aftonbladets ledarsida, eller kanske gör jag inte det… Jag skriver så här istället: Jag tycker att vi kan förvänta oss mer av en aktör som vill bli tagen på allvar.

Självklart finns det många aspekter på förslaget om kortare sommarlov som noga måste diskuteras. Men utgångspunkten bör vara att skolan är en viktig tillgång för barnen och för hela samhället. Då kan inte ett förslag om ”mer skola” utmålas som en stöld från barnen. Det finns säkert mycket som behöver och kan göras för att alla barn ska uppleva barnen som en tillgång och möjlighet. Det kunde vara ett seriöst tema för Aftonbladet att ta upp. Samtidigt visar många undersökningar att barn och ungdomar trivs bra i skolan men dessvärre inte alla och utrymme för förbättringar finns inom alla verksamheter.

Här finns ledartexten som skrivits av Fanny Jönsson

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/mQwpqv/demirok-har-ratt-han-haller-pa-att-bli-grinchen

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *