Finns bara svart och vitt?

”Succé eller misslyckande” utropade Sveriges Radio utfallet om av de internationella förhandlingarna om biologisk mångfald, Cop 15. Nu när resultatet har redovisats går det väl knappast att hävda varken ”succé” eller ”misslyckande”. Som vanligt går det nog att säga om internationella förhandlingar om ganska komplexa frågor.

Så varför måste då utfallet beskrivas som ”succe eller misslyckande”? Jagar SR ”klick och delningar” som en del kommersiella media. Den frågan anser jag är befogad! Dessvärre så upplever jag att SR ibland, genom sina vinklingar, äventyrar den trovärdighet som borde vara grundläggande för public service.

Här kan du se SR:s ”nyhet”. https://sverigesradio.se/artikel/kanslan-infor-sista-dagen-av-artmotet-avvaktande-positiv

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *